В Асоціації свинарів України новий учасник

Когорту Асоціації свинарів України наприкінці грудня поповнило ще одне господарство ― ТОВ «Агропрайм Холдинг». Історія господарства, що на Одещині розпочалася у ...

Історія господарства, що на Одещині розпочалася у 2008 році з будівництва свинокомплексу на 200 свиноматок. У тому ж році отримали статус племрепродуктора, а у 2011-му — племінного заводу.

Сьогодні ферма втілює в собі останні європейські технології у галузі племінного свинарства: вентиляційні та опалювальні системи, заходи із мінімізації проникнення інфекцій, міні-елеватор, власний комбікормовий завод, а також облаштована за принципом памперса пориста підлога, що дозволяє всі відходи знезаражувати у спеціальних відстійниках із подальшим використанням гною як добрива на полях.

Окрім свинарства, «Агропрайм Холдинг» займається ще й рослинництвом, і обробляє майже 25 тис. га землі у Ізмаїльському, Болградському, Саратському, Арцизькому і Тарутинському районах. Із власноруч виготовлених зернових формують раціони для свинопоголів’я.

Асоціація свинарів України — неприбуткова, добровільна організація. Дата створення —14 липня 2011-го. Наразі АСУ об’єднує 32 господарства, маточне поголів’я яких становить 35% від загальнодержавних обсягів. Основною ціллю Асоціації є захист прав та інтересів підприємств у галузі свинарства, досягнення світових стандартів виробництва продукції завдяки впровадженню сучасних технологій.

Нагадаємо, що у квітні 2013-го АСУ виграла грант від проекту міжнародної технічної допомоги «Агроінвест в Україні», який фінансує Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), одним із завдань якого є «Створення постійно діючих робочих груп при МінАПП із перегляду існуючих нормативно-правових актів, що контролюють галузь свинарства в Україні». Термін дії гранту: 20 місяців (від 23.07.2013 до 23.03.2015).