Програми по заміні поголів’я від Hermitage Genetics

Раніше заміна поголів’я на свинофермі перетворювалася на проблему. З різних причин господарство виходило «на нуль» або ставало нерентабельним. Таку ситуацію можна вирішити працюючи з якісною генетикою та отримавши косультації по проведенню заміни стада. При чому поради фахівців не гіперзатратні.

Упродовж останніх 15 років, генетика компанії Hermitage, лише в Ірландії, використовувалася для відновлення поголів’я на майже 100 фермах різних розмірів (від 120 до 2600 свиноматок). За цей період близько 70 тисяч ірландських свиноматок були замінені на високоякісну генетику Hermitage. Окрім того, компанія Hermitage Genetics працює і на міжнародному ринку. Так, послуги по заміні поголів’я отримали господарства у Європі, Росії та США.

Програма скорочення/відновлення поголів’я компанії Hermitageспеціально розроблялася та відпрацьовувалася впродовж років, щоби повністю відповідати вимогам клієнтів. При заміні поголів’я, Hermitageзабезпечує партнерів не лише найновішою генетикою високого статусу здоров’я, але й спектром послуг та консультацій, необхідними для успішної роботи. Вони включають допомогу в пошуку ізольованих карантинних майданчиків, спеціально розроблених для програм компанії по заміні поголів’я. Вони встелені соломою, а тому ідеально підходять для «загартовування свинок» перед заплідненням. Свинок високого статусу здоров’я можна запліднювати на таких карантинних майданчиках, оскільки кожен з них обладнаний системою годівлі та загонами для запліднення. Крім того, час, впродовж якого виробництво на фермі зупиняється зводиться до мінімуму. Це у свою чергу допомагає скоротити фінансові витрати по програмі заміни поголів’я.

Не менш важливі компоненти програми скорочення/відновлення поголів’я: організація докладного розкладу заходів, консультації щодо очищення ферми, визначення правильної програми розведення для підприємства, біо-безпека, оцінка загальних витрат по програмі.

Основна причина впровадження програми повної заміни поголів’я криється у збільшенні продуктивності стада і загальній рентабельності ферми. Рентабельність покращиться за рахунок кращої продуктивності та через нижчі витрати на виробництво. На продуктивність впливає низка аспектів, покращивши які можна підвищити і її: більше живонароджених поросят, вищий відсоток опоросів, краща продуктивність свиноматки в зоні опоросу. Це призводить до зниження смертності поросят до відлучення та більшій вазі при ньому. Продуктивність у репродукторі та вігодівельнику буде кращою за рахунок приросту ваги, ефективності кормів і нижчого рівня смертності. Заощадити можна і на витратах на лікарські засоби. Покращення після заміни поголів’я можуть збільшити прибутки на більш ніж 10 євро за одну, продану на забій, свиню.

Приклад заходів по програмі скорочення/заміни поголів’я компанії Hermitage

День
Головний захід
1 Припинення осіменіння
21 Закупівля свинок (90-100 кг), необхідне 4-х тижнева пул-група
28 Поставка тижневого або місячного запасу свинок
106 Початок осіменіння свинок
115 Початок продажу відлучених свиней вагою 32 кг
115 Останні свиноматки на опорос
140 Відлучення останніх свиноматок
200 Пуста ферма
210 Повернення нового поголів’я
220 Початок опоросу
380 Початок продажу відгодівельних свиней (у віці 23 тижнів)

Персонал компанії Hermitage готовий надати консультації по програмі скорочення/заміни поголів’я на Вашій фермі. Зокрема, з питань:

• очищення та депопуляції ферми;
  • витрат, пов’язаних із заміною поголів’я на Вашому підприємстві;
  • детального графіку та планування кожного заходу, який відбуватиметься;
  • допомоги клієнтам у пошуку приміщень для «закалки» та запліднення свинок;
  • вибору програми розведення;
  • забезпечення програмою розведення в закритому стаді для оптимізації роботи ферми;
  • постачання високопродуктивного племінного поголів’я з репродукторів високого статусу здоров’я компанії Hermitage;
  • подальші консультації та підтримка.