PigUA.info — інформаційно-аналітичний портал про свинарство

НОВИНИ ВІД HERMITAGE GENETICS

06.01.2017

Синхронізація свинок доводить свою ефективність

У 2015 році на підприємствах Freneystown та Muckalee (на яких утримується чистопородне поголів’я) почали синхронізувати свинок замість створення групи і це виявилося дуже ефективним.

За перші 6 місяців 2016 року свинки материнських ліній Ландрас та Велика Біла Hermitage на обох підприємствах досягли таких середніх показників: рівень опоросу — 96,4% та народжених живими — 13,6.

Новий кнур DM (ДМ) Hermitage

Кнур DM (ДМ) є поєднанням наших порід Top Drawer (Елітний) Дюрок та Хайлін Максгро. Їх потомство показує велику вагу при народженні, воно міцне, а поросята при відлученні гарно ростуть та швидко набирають вагу. Свині на відгодівлі мають відмінні показники рівня конверсії корму, росту, виходу пісного м’яса та відсоток виходу м’яса при забої.

Кнур DM (ДМ), який зображений на малюнку, був нещодавно знятий з тестування. З 63 до 128 кг середньодобовий приріст даного хряка становив 1444 г/добу, ефективність конверсії корму — 2,07 при відсотку пісного м’яса в 64,5%. Наразі для продажу доступна спермопродукція хряка DM (ДМ).

Top Drawer (Елітний) Дюрок Hermitage

Компанія Hermitage продовжує удосконалювати свою лінію Дюрок. Родовід Top Drawer (Елітний) Дюрок включає в себе гени зі США, де проводився відбір по швидкому росту пісного м’яса до 130 кг. Потомство Top Drawer (Елітний) Дюрок демонструє відмінну вагу при народженні, силу, ріст та ефективність конверсії корму. Проводиться інтенсивний відбір по індивідуальній швидкості росту та ефективності корму до 120 кг, а також по товщині шпику в точці P2 та відсотку пісного м’яса. Всі свиноматки Top Drawer (Елітний) Дюрок, що входять в стадо, також індивідуально тестуються по цих критеріях.

Кнурі Top Drawer (Елітний) Дюрок на тестуванні в нуклеусі Hermitage, Кілкенні, Ірландія

Материнські лінії Hermitage досягли значного покращення на додачу до плодовитості

Материнські лінії Hermitage Ландрас та Велика Біла досягли значного покращення в швидкості росту (- 4 дні) та ефективності конверсії корму (-0.1) протягом останніх 4-х років. Це в першу чергу пов’язано з відбором та індивідуальним зважуванням більше 500 свиней в тиждень і високої швидкості заміни покоління в 80% на рівні GGP. Все поголів’я GGP, яке утримується в стаді, тестуються при досягненні більше 110 кг.

Середня кількість народжених живими від всіх гнізд всіх матерів ІМЛ1 хряків ШЗ материнської лінії на даний час складає 16.2.

Свинки порід Ландрас та Велика Біла на тестуванні на ефективність конверсії корму на нуклеусному підприємстві Hermitage

Відбір по вазі при народженні та відлученні

Наша дослідницька група зважує всі чистопородні гнізда при відлученні щотижня, і тепер, за останні 3 роки ми маємо більше 4000 зважених гнізд. Наша рекордна вага при відлученні складає 136 кг на 14 поросят (по 9.7 кг) в 28 днів — що демонструє потенціал молочності. Хряки ШЗ материнської лінії відбираються від свиноматок з високою молочністю з гнізд, вага яких при відлученні складає більше 120 кг в 28 днів, а також з високими ІМЛ по народженим живими. Після 20 років селекції по соскам хряки материнських ліній Hermitage в даний час мають в середньому більше 16 сосків.

Індекс Материнської Лінії 2 відбирає по вазі гнізда при відлученні

Нагадуємо, Hermitage Genetics пропонує високоякісну генетичну продукцію, яка отримала всесвітнє визнання у більш ніж 36 країнах світу, зокрема:

1. Елітний молодняк з високим статусом здоров’я (GGP/GP порід Ландрас та Велика Біла по материнським лініям і Максгро, П’єтрен, Дюрок, Хайрок та ДМ по термінальним лініям) з Ірландії, Німеччини та України.
  2. Високопродуктивні гібридні свинки F1 з репродукторів в Україні, Ірландії та Німеччині.
  3. Спермопродукція — свіжа та заморожена (Україна, Ірландія та Англія).
  4. Програми розведення Hermitage BreedDirect BLUP для закритих стад, створені за індивідуальними вимогами клієнтів.
  5. Генетичний моніторинг за допомогою програми Hermitage BreedDirect BLUP.

Агент з продажу компанії Hermitage Genetics в Україні

Геннадій Чернецький